Clipprimeur: Funky Organizers – Out of Space ft. Nana

Funky Organizers

Stop jonge honden in een hok met hun instrument, gooi de sleutel weg en laat het een tijdje sudderen. Wanneer je ze er dan weer uit laat is het gebeurd. ‘FUNKYMAGIC’. Vanaf dag 1 zijn ze muziek gaan maken alsof hun leven ervan afhangt…

Dat is het verhaal van de Funky Organizers. 5 jonge gasten die de mazzel hebben dat ze boordevol talent zitten èn dat ze elkaar gevonden hebben. Dat is voor Willem ‘t Hart(22 jr, Hammond) en Bram t’ Hart (21 jr, Bass) niet zo raar want de twee broers zijn. Zij liepen Zep Barnasconi (17 jr, Drums) tegen het lijf op de ‘Havo voor Muziek en Dans’ in Rotterdam. Ze hebben gemeen dat ze alle drie uit een muzikaal nest komen waar muziek maken levensbehoefte nummer 1 is.
Jermaine Berkhoudt (MC) heeft zich een plek in deze band verovert toen hij na een gast optreden spontaan mee deed. Gijs van Oosterhout (Mr. G-spott, 19 jr, SAX) kwam er bij en is nu ook een onmisbaar onderdeel van de band. Ze spelen geen covers, alleen eigen werk. Vanuit een jam of omdat één van de 5 komt met een idee. Het resultaat is groovende funk, oldschool gemixed met newschool en daarna is het: “Spelen”!

Na hun succesvolle deelname aan de Popronde 2015 als 1 van de meest geboekte acts, een door de uiteinden van Nederland reikende zomertour en shows op podia als het BIMhuis ( w/ Hans Dulfer, uitverkocht), De Vorstin (voorprogramma Earth Wind & Fire, uitverkocht), North Sea Jazz Club, Paradiso en op festivals als Big Rivers, Young Art FEstival, Madness , Hilligersberg Jazz, Bevrijdingsfestival Wageningen en zo gaat het lijstje wel door. Aan het eind zomer ‘16 deden ze de #FunkyFranceTour waarmee ze aan de Franse kust op verschillende plekken speelde.

2017: New Music, New Show, New Funky Organizers! Deze jonge honden hebben net hun eerste single uitgebracht Out of Space. Hierna verschijnt hun EP en zijn heel hard aan het werk voor hun nieuwe show voor 2017!

LIVEDATA 11/01 Altersonic Showcases @ Groote Griet – Drie Gezusters, Groningen 13/01 Hooghoudt Music Sessions, Groningen 04/02 Miles, Amersfoort

Funky Organizers - Out of Space ft. Nana [Official Video]