Digitale Gids Altersonic Showcases 2017

“Als er geen podium is, dan creëer ik er toch gewoon een.”

Bovenstaande gedachte van Roelie van Lingen (oprichter Altersonic) werd het startschot voor Altersonic, het gratis toegankelijke showcase festival tijdens Eurosonic. Altersonic Showcases is opgezet als een non-profit onafhankelijk alternatief evenement en maakt het mogelijk voor talentvolle en veel belovende artiesten om zich in de kijker te spelen van het publiek en de aanwezige Europese muziekindustrie.

De bands moeten overigens zelf alles uit de kast halen om hun showcase onder de aandacht brengen en Altersonic doet er alles aan om labels, programmeurs, radiomakers en pers – vaak met succes – te interesseren voor de bands die op Altersonic staan. De weg naar de top is er alleen voor doorzetters!

Altersonic Showcases

“BIJ ALTERSONIC VALT ER NOG IETS TE ONTDEKKEN”

Altersonic is een van de eerste alternatieve showcases tijdens Eurosonic. Als early adopter van nieuw talent is het al 11 jaar actief en vervult een functie als eventuele opstap naar Eurosonic/Noorderslag. Met partner Pinguin Radio is deze showcase gegroeid tot een waardig talentondersteuning klaar voor de Europese muziekindustrie.

Roelie van Lingen, Oprichter Altersonic