Nieuwe namen London Calling Festival 26 en 27 mei 2017

Hazel English

Hazel English

London CallingVorige week werden drie nieuwe artiesten bekend gemaakt voor het London Calling Festival 26 en 27 mei in Paradiso. Deze week kwamen daar Hazel English, Goat Girl, HMLTD, Priests en Föllakzoid bij. Het complete programma is te vinden op de website van het festival. Weekendkaarten en dagkaarten zijn reeds verkrijgbaar.

Hazel English
Het jonge talent Hazel English maakt prachtig mooie en wazige indiepop met transcendente en galmende melodieën, gestimuleerd door de Californische zon. Vorig jaar bracht de van origine Australische zangeres haar debuut EP Never Going Home uit.

Goat Girl
Goat Girl komt uit de levendige DIY indiescene in Londen. Clottie Cream, Rosy Bones, Naima Jelly and L.E.D. maken een aanstekelijke mix van garage, slacker en indierock. Eerste single Country Sleaze start met een hele lome baslijn, waarna verveelde zang wordt ingezet en toewerkt naar een geweldige climax die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

HMLTD
Dit Londense zestal is extravagant, ziet er vrijwel ieder optreden compleet anders uit en schept op het podium en in de zaal gegarandeerd chaos. HMLTD, voor heen voluit geschreven Happy Meal LTD, is wat je noemt ‘something else’. Qua reputatie moet je denken aan The Fat White Family, maar muzikaal gezien gaat het een hele andere kant op. Langzaam opbouwende synths en stuwende drums smelten samen tot een duistere basis voor de intense spraakzang van de zanger. Vervolgens gooit de band er nog een paar rammende gitaarparijen overheen en is het feest compleet.

Föllakzoid
Laat je in hogere sferen brengen door de bezwerende, trance-opwekkende krautrock van de Chileense band Föllakzoid. De mannen laten zich inspireren door antieke muziek uit de Andes en spinnen hun nummers uit tot langgerekte, hypnotiserende grooves.

Kaartverkoop en dagindeling
London Calling vindt dit jaar plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei in Paradiso Amsterdam. Weekendkaarten en dagkaarten voor het festival zijn al verkrijgbaar via deze website. De dagindeling voor het festival wordt later bekend gemaakt.

London Calling Festival
Het popfestival London Calling, dat twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit het de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Op het festival hebben al heel wat namen gestaan die later doorbraken bij het grote publiek, zoals: Foster The People, Florence and the Machine, Bombay Bicycle Club, Friendly Fires, The XX, Blur, The Kooks, Editors, Bloc Party en The Libertines.