Textures naar Atak en Poppodium Volt

TEXTURESDe afgelopen zomer heeft de Nederlandse progressieve mathmetal band in uitverkochte internationale zalen de haren van het hoofd gespeeld. Met clubtour WITHIN THE HORIZON is het weer tijd om te raggen op Nederlandse bodem. Textures komt daarom op 22 april naar Atak te Enschede en 28 april staan ze in Poppodium Volt te Sittard. Hun debuut Polars (2003) zette de standaard en inmiddels zijn de mannen, afkomstig uit het Zuiden van Nederland, een gevestigde naam in de wereldwijde metalscene.

INNOVATIEVE EN COMPLEXE STIJL
De band heeft een innovatieve en complexe stijl, catchy zang en laat zich beïnvloeden door onder meer progressive metal en metalcore, maar experimenteert ook met melodische interludes en diverse electronische atmosferische geluiden. Daar komt de bandnaam ook vandaan: een samensmelting van de diverse lagen in de muziek, de mix van verschillende muzikale achtergronden en smaken van de bandleden.

PHENOTYPE
Na Drawing Circles (2006), Silhouettes (2008) en Dualism (2011, bij hun nieuwe platenmaatschappij Nuclear Blast) is de band toe aan album nummer 5; Phenotype. Deze plaat kwam in februari van dit jaar uit en critici zijn lovend; zo worden de prachtige composities, de kracht van de nummers en de goede productie geroemd. De hieropvolgende tour bracht de band door heel Europa, onder meer als special guest van Amorphis. Maar daar blijft het niet bij: er staat weer een nieuw album op stapel (Genotype). Ongetwijfeld zullen wat voorproefjes naar voren komen in hun optreden, dus komt dat zien!

LIVEDATA 21/04 De Neushoorn, Leeuwarden 22/04 Atak, Enchede 23/04 Luxor Live, Arnhem 28/04 Poppodium Volt, Sittard 29/04 De Spot, Middelburg