Albert Lee op 26 mei in de Muziekgieterij te Maastricht

Albert LeeAlbert Lee wordt gezien als één van de meest gerespecteerde gitaristen in de wereld. Bewonderaars als Eric Clapton, Joe Cocker, The Everly Brothers, Emmylou Harris en Ritchie Blackmore vroegen Albert Lee als leadgitarist tijdens diverse wereldtournees.

Mr. Telecaster, zoals hij eind jaren zestig al werd genoemd, is actiever en vitaler dan ooit. Albert Lee wordt wel getypeerd als ‘countryrocker’, maar ook invloeden van folk en blues komen terug in zijn songs. Veel muziekliefhebbers zullen Albert Lee ongetwijfeld hebben opgemerkt op albums als Just One Night, Another Ticket en Money and Cigarettes van Eric Clapton.

Daarvóór was hij al ingelijfd bij The Hot Band van Emmylou Harris. Daarnaast maakte hij deel uit van Bill Wyman’s Rhythm Kings. Eén van de meest precieuze concerten waar Albert Lee aan meewerkte is het bekroonde ‘Concert for George Harrison’ waar de top van de muziekwereld een ode bracht aan de overleden Beatle George Harrison.

LIVEDATUM 26/05 Muziekgieterij, Maastricht