Live Foto Review: Bella Union Anniversary Show @ Tolhuistuin

Live Foto Review: Bella Union Anniversary Show @ Tolhuistuin, Amsterdam
16 mei 2017
Foto’s Willem Schalekamp

Het Britse platenlabel Bella Union bestaat dit jaar twintig jaar en dat komen ze vieren in Amsterdam. In 1997 startten Robin Guthrie en Simon Raymonde van de legendarische shoegazeband The Cocteau Twins het label met het idee om eigen werk en samenwerkingen onafhankelijk uit te brengen. Door de jaren tekenden ze een mooie verzameling artiesten, waaronder Fleet Foxes, The Walkmen, Beach House, Flaming Lips, Andrew Bird, Explosions in the Sky. Op dinsdag 16 mei aanstaande nemen ze in ieder geval Mammút, Pavo Pavo en Will Stratton mee om de feestvreugde te vergroten.

Mammút is een van de spannendste bands die de afgelopen jaren in IJsland de kop opstaken. In hun thuisland wonnen ze al de belangrijkste muziekprijzen voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Nummer’. Op het podium is de band een stuwende kracht met hun vlammende post-punk songs die tegelijkertijd verscheurend en neurotisch zijn.

Pavo Pavo is een experimentele popband uit Brooklyn. De bandleden ontmoetten elkaar op de universiteit van Yale en werkten daar ook nauw samen met bandleden van Here We Go Magic, Roomful of Teeth en San Fermin. In 2016 brachten ze hun debuutalbum uit op Bella Union en Stereogum omschreef die plaat als volgt: “Weightless pop that sounds like it was beamed down from a utopian future.”

Will Stratton is een Amerikaanse gitarist en liedjesschrijver uit New York. Hij maakt zwaar beladen folkliedjes die hij met zielsveel emotie ten gehore brengt. Zijn jongste album Gray Lodge Wisdom werd jubelend ontvangen door de wereldwijde muziekpers, die het bestempelden als één van de beste folkalbums van het jaar.

Will Stratton

Will Stratton @ Tolhuistuin

Will Stratton

Will Stratton @ Tolhuistuin

Pavo Pavo

Pavo Pavo @ Tolhuistuin

Pavo Pavo

Pavo Pavo @ Tolhuistuin

Pavo Pavo

Pavo Pavo @ Tolhuistuin

Mammút

Mammút @ Tolhuistuin

Mammút

Mammút @ Tolhuistuin

Mammút

Mammút @ Tolhuistuin

Mammút

Mammút @ Tolhuistuin

Mammút

Mammút @ Tolhuistuin