Stationschef 258: Dauwpop 2017 / Erik Velderman (Marketing)

DauwpopDauwpop is zonder twijfel wel het gezelligste festival van Nederland. De bands hebben het er net zo naar hun zin als de bezoekers, het programma is samengesteld volgens het Kuifje principe met vertier voor iedereen van 8 tot 88, het bier vloeit rijkelijk, zelfs de beveiliging loopt glimlachend rond! Ook dit jaar komen er weer heel wat nationale en internationale popstukken naar Hellendoorn.

Met Doe Maar, Chef’Special, Di-Rect en Broederliefde heeft Dauwpop vier van de beste Nederlandse live-acts te pakken. Voor wie verdieping zoekt zijn er optredens van o.a. Spinvis, Bazart en Warhaus. Oost Nederland is goed vertegenwoordigd met Bökkers, Paceshifters en The Grand East. Uit het buitenland komen topbands White Lies, Vant en Monster Magnet. Er wordt gerapt, ge-dj’d, gerockt , gegeten en gefeest. Aan alles en iedereen is gedacht.

Een van de mensen op de achtergrond, die je nooit ziet en zelden hoort, maar zonder wiens smaak, kennis en contacten er maar weinig van een feest als Dauwpop terecht zou komen, is Erik Velderman. Erik (niet te verwarren met de gelijknamige nieuwe voorzitter van FC Twente) is lid van het team dat van Dauwpop het succesfestival heeft gemaakt dat het nu is.

Aan de vooravond van de 2017 editie van Dauwpop leek het ons een goed idee om eens nader kennis te maken met Erik. Daarom hebben we onze Bazz gevraagd een afspraak met hem te maken en hem het hemd van het lijf te vragen. Het interview van Bazz met onze nieuwe Stationschef zenden we uit op 13/05 tussen 19.00 en 21.00 uur en is nog eens terug te luisteren op donderdag 18/5 vanaf 22.00. Erik’s plaatjes, een mix van persoonlijke favorieten ‘Dauwpop hits’, en muziek van acts die op 25 mei naar Hellendoorn komen, hoor je de heel week door.

De top 25 van Erik Velderman

 1. Cloud Nothings – Stay Useless
 2. Bazart – Goud
 3. Mozes and the Firstborn – Gimme Some
 4. Bökkers – SOS op de SMS
 5. Paceshifters – Stranger
 6. The Grand East – Kiss the Devil
 7. Automatic Sam – Ukiyo
 8. Claw Boys Claw – Hammer
 9. The Horse Company – I don’t wanna wake up
 10. John Coffey – Broke Neck
 11. Masters of Reality – Deep in the hole
 12. PAUW – Shambhala
 13. Circa Waves – T-shirt Weather
 14. Dead Moon – It’s O.K.
 15. Foxygen – San Fransisco
 16. Kadavar – The Old Man
 17. Sundara Karma – Flame
 18. Together PANGEA – Snake Dog
 19. Opgezwolle – Verre Oosten
 20. Peter Pan Speedrock – Resurrection
 21. White Lies – Take It Out On Me
 22. The Cult – She Sells Sanctuary
 23. Triggerfinger – First Taste
 24. Dan Auerbach – King of a One Horse Town
 25. Monster Magnet – Space Lord