Stationschef 263: Zwarte Cross / Tante Rikie

Zwarte CrossOoit begonnen als regionaal feest is Zwarte Cross inmiddels uitgegroeid tot een van de best bezochte en meest spraakmakende festivals van Nederland en omstreken. Geen festijn is zo relaxed als het vierdaagse jaarfeest in Gelderland. Als de geest van Woodstock nog ergens ronddoolt dan is het zeker en vast op de velden van De Schans in Lichtenvoorde. Op De Zwarte Cross kan je gewoon je zelf zijn, of je ongewone zelf zijn. Je kunt er zorgeloos genieten van muziek en mensen, luisteren en lachen, dansen en sjansen, een biertje drinken (of twee) en nieuwe vrienden maken.

En dan de acts, een bonter gezelschap is niet denkbaar. Uit alle hoeken van de wereld komen ze op 13-14-15-16 juli naar de Achterhoek; herriemakers & volkszangers, dj’s & cabaretiers, acrobaten & dichters, wereldverbeteraars, & levensgenieters, weldoeners & niksnutten, goochelaars & tovenaars en ga zo nog maar even door. En niet te vergeten snelheidsduivels, stuntrijders en moddercrossers, want De Zwarte Cross zou de Zwarte Cross niet zijn zonder gemotoriseerd spektakel. Het is technisch biologisch onmogelijk om 25 acts te kiezen, die representatief zijn voor het festival. Daarom hebben we een tiplijst gemaakt met bands, die volgens ons de kans op een geslaagd weekend nog groter maken. Maar beter ga je gewoon je eigen gang (en doe de groeten aan Tante Rikie).

Hier kun je de blokkenschema’s nog eens nalezen.
En de Pinguin Radio DJ’s tref je het hele weekend in de Roadhouse.

LIVEDATA 13+14+15+16 juli Zwarte Cross @ festivalterrein De Schans, Lichtenvoorde

De Zwarte Cross Special van Bazz Op De Buzz is te horen op zaterdag 17/06 tussen 19:00 en 20:00 uur en wordt herhaald op donderdag 22 juni om 22:00 uur.

25 Pinguin Tips voor de Zwarte Cross

 1. Andre Manuel – Kraaien
 2. Automatic Sam – Set It Right
 3. Bökkers – Iederene Hef een Reden
 4. Circa Waves – Stuck
 5. Dan Baird & Homemade Sin – I Love You Period
 6. Darlyn – Stepping Stone
 7. Dawn Brothers – Vampire
 8. Eek-A-Mouse – Wa Do Dem
 9. The Charm & The Fury – Echoes
 10. Golden Earring – Back Home
 11. Lookapony – Forty For
 12. Louis Berry – Nicole
 13. Paceshifters – Draw A Blank
 14. Son Mieux – Easy
 15. Sue The Night  – The Whale
 16. Dawn Brothers  – Vampire
 17. The Grand East – Kiss The Devil
 18. The Sore Losers  – Girl’s Gonna Break It
 19. Thijs Boontjes Show en Dans Orkest – Casablanca
 20. VANT – Parking Lot
 21. Wolfmother – Woman
 22. Altin Gün – Kirsehir’in Gülleri
 23. Jovink & De Voederbietels – Brommers Kieke
 24. Dona Onete – Jamburana
 25. Ebo Taylor – Love & Death