Stationschef 266: Young Art Festival / Tobías Huveneers

Young Art FestivalVeel festivals hebben een naam, die misschien de fantasie prikkelt maar verder weinig zegt over wat je kan verwachten. Young Art Festival doet niet zo moeilijk. Als je je op 21 en 22 juli naar Park Westerhout begeeft in Beverwijk staat je een bomvol en  boeiend programma te wachten op gebied van theater, beeldende kunst, film, gastronomie en niet op de laatste plaats muziek. En inderdaad de meeste kunstenaars en artiesten zijn niet oud.

In dit 13e jaar van haar bestaan is het de organisatie van Young Art weer gelukt om een bonte stoet van aanstormend en gearriveerd talent te charteren. Voor het complete programma verwijzen we je graag naar www.youngartfestival.nl, maar een paar namen willen we je niet onthouden. Zoals die van Fresku, GOSTO, Paceshifters, Pip Blom en ‘local hero’ Sue The Night. Tickets kosten een schijntje, €21, – voor een passe-partout!  Groepskorting is mogelijk.

Hoe een festival zoveel voor zo weinig kan bieden, is een vraag die we meegaven aan onze Bazz, die belde met een van de stille krachten achter Young Art Festival, programmeur Tobías Huveneers, in het dagelijks leven programmeur van Podium Victorie in Alkmaar. De plaatjes die Tobias voor ons uitzocht en het gesprek dat hij had met Bazz zenden we zaterdag (08/07) uit om 19:00 uur en wordt herhaald op donderdag (13/07) om 22:00 uur.

De keuze van de kenner / Tobías Huveneers:

 1. Born – Paceshifters
 2. Dusty old Me – EUT
 3. Alienated – Urban Dance Squad
 4. I wanna be your dog – The Stooges
 5. Sancho Panza – Bombay
 6. Sterrenstof – De Jeugd van Tegenwoordig
 7. JALS – Canshaker Pi
 8. All I Need – Air
 9. Lost in Translation – The Visual
 10. My Bad – Gosto
 11. Bloemen – Maarten van Roozendaal
 12. Bleed – Marc O’Reilly
 13. Waslaha – The Wanton Bishops
 14. High for your Lover – Jacle Bow
 15. Gasoline – Audioslave
 16. Really wanna tell You – Audioslave
 17. Praying for Time – George Michael
 18. Dissident – Pearl Jam
 19. Lounge Fly – Stone Temple Pilots
 20. Celebrate – Anderson Paak
 21. Jetlag Jenny – 45ACIDBABIES
 22. Dive – Nirvana
 23. Nooit Goed – Fresku, Mocromaniac
 24. Smalfilm – Spinvis
 25. Pip Blom – Truth

Young Art Festival