Stationschef 267: Valkhof Festival 2017

Valkhof FestivalVandaag – 15 juli – begint de 2017 editie van het Valkhof Festival in Nijmegen. De aftrap wordt om 19:00 verricht door Amber Arcades, een van de vele nationale en internationale topacts die komende week te zien zullen zijn in en rond het historische Valkhofpark aan de oevers van de Waal.

De programmeurs zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een bonte en boeiende stoet artiesten naar de stad aan de Waal te lokken. Sommigen acts zijn als behoorlijk beroemd, zoals het Utrechtse Mister & Mississippi, de jonge Brit Declan McKenna en het Frans-Duitse Her.
Anderen zijn sterk in opkomst, waaronder de Vlaamse droefzanger Tamino, het Amsterdamse dameskwartet Dakota en het Hollands-Anatolische Atlan Gün. Het zijn niet allen indie-acts, die naar de oudste stad van Nederland komen. Er kan uiteraard ook worden gerockt, gedanst, gerapt en gelachen.

Ooit begonnen als vertier voor de deelnemers aan de vierdaagse en hun gevolg is het Valkhof festival nu een van de best bezochte GRATIS festivals van ons land. En met zeven dagen feest waarschijnlijk ook het langste.

Top 25 Valkhof Festival 2017

 1. 45acidbabies – Problems
 2. All Them Witches – Open Passageways
 3. Anna Meredith – Nautilus
 4. Altin Gün – Goca Dünya
 5. Amber Arcades – It Changes
 6. Automatic Sam – Set It Right
 7. Canshaker Pi – Shaniqua
 8. Dakota – Icon
 9. Declan McKenna – The Kids Don’t Wanna Come Home
 10. Her – Five Minutes
 11. Idles – Well Done
 12. Iguana Death Cult – Sirens
 13. J. Bernardt – Calm Down
 14. Jo Goes Hunting – Confusion
 15. LUWTEN – Go Honey
 16. Meatbodies – Mountain
 17. Mister and Mississippi – HAL9000
 18. Pip Blom – Taxi Driver
 19. Spidergawd – Crossroads
 20. The Naked Sweat Drips – Suns & Fathers
 21. Tamino – Habibi
 22. The Grand East – Kiss The Devil
 23. The Homesick – St. Boniface
 24. The Amazons – In My Mind
 25. The Moonlandingz – Black Hanz