IJsbreker: Tamino – Cigar

Als je een jaar geleden de naam Tamino googelde, werd je doorverwezen naar een link over Die Zauberflöte, de opera van Mozart waarin een Tamino een hoofdrol speelt. Als je nu Tamino intypt, zie je een lange lijst met links die verwijzen naar de Vlaams-Egyptische zanger, die vanuit het niets eerst het Belgische clubcircuit veroverde, daarna de ether en nu ook bewezen heeft een bomvolle tent muisstil te krijgen op Rock Werchter. Ga daar maar eens aanstaan, een menigte in vervoering brengen die naar het festival is gekomen met het goede voornemen zich collectief te buiten te gaan aan bier, muziek en elkaar. In zijn eentje stond hij daar met zijn gitaar, engelenstem en zo’n dozijn serieuze songs. Tamino ontroert, verleidt en verwoest Rock Werchter” kopte de Vlaamse kwaliteitskrant De Morgen en beloonde het optreden met vijf sterren. Gelukkig blijkt Tamino’s magie ook in de studio te werken zoals zijn debuutsingle Habibi en nieuwe meesterwerk Cigar laten horen. Toen de latere manager van Bruce Springsteen nog journalist was en The Boss voor het eerst zag spelen, schreef hij de legendarische woorden “I’ve seen the future of rock ‘n’ roll and it’s called Bruce Springsteen”. Zo ver willen we niet gaan, maar de toekomst van de Belgische rockscene ziet er dankzij Tamino nog rooskleuriger uit.

LIVEDATA (selectie): 15/7 Vondelpark (gratis), Amsterdam 16/8 Valkhof Festival Nijmegen (gratis) 8/8 Lokerse Feesten, Leuven 18/8 Pukkelpop 1/9 Into The Great Wide Open, Vlieland 17/7 Breda Barst 30/9 7 Layers Festival, Amsterdam 14/12 Ekko, Utrecht 17/12 Bitterzoet, Amsterdam.