Vök- Show Me

Ondanks een naam, die Engelstaligen wellicht wat vreemd in de oren zal klinken, gaat het goed met het IJslandse Vök. Het is opvallend hoe bloeiend en boeiend de IJslandse scene nog steeds is en hoeveel van hun acts ook elders aanslaan. Je zou dit het Björk effect kunnen noemen. Dankzij haar hebben wij ontdekt dat er bijzondere dingen gebeuren op het vrijwel boomloze eiland. Op hun beurt hebben de IJslanders ontdekt dat er een international markt is voor muziek van IJslandse origine. Vraag en aanbod houden elkaar zo in stand. Na Björk kwam Sigur Ros en sindsdien is de stroom IJslandse acts constant en van hoge kwaliteit. De gemene deler van IJslandse pop is sfeer. Ook Vök weet een hoe je ambiance moet creëren, maar toont zich ook vergevorderd in het schrijven van heldere songs, die dankzij de stem van Margrét Rán zijn weg naar de liefhebbers van luistermuziek met een lichte beat zeker zullen weten te vinden.