The Killers flirt met disco met The Man

the killersThe Man is het eerste nieuwe albummateriaal van The Killers sinds Battle Born in 2012. Er wordt overduidelijk geflirt met disco en dat pakt verdomd goed uit. Opgenomen met producer Jacknife Lee tijdens albumsessies in Las Vegas en Los Angeles is The Man de eerste single van het snel te voltooien nieuwe album.

“I got gas in the tank, I got money in the bank”, zingt Brandon Flowers. “I got news for you baby, you’re looking at the man.”

The Man is een van de meest aanstekelijke liedjes die The Killers op plaat hebben gezet. Flowers verstaat de kunst aantrekkelijke beelden van het kleine stadse Amerikaanse leven te schilderen. In The Man betrekt hij een en ander op zichzelf. In het nummer kijkt Flowers terug op zijn jongere zelf.

The Killers, opgericht in 2001, hebben nogal wat succes gehad. Zo is hun monsterhit Mr. Brightside sinds 2004 nooit uit de top 100 van de toonaangevende Engelse singlelijst verdwenen. Dat is nogal wat.