Silent War presenteert EP en single Crawl

Silent War ReleaseposterGrote kans dat je de jonge honden van Silent War al eens ergens bent tegen gekomen. Werkelijk iedere mogelijkheid om indruk te maken op een live-publiek werd aangegrepen. Het resultaat van ruim anderhalf jaar noeste arbeid heeft onder meer geleid tot een finaleplaats in de Amsterdamse Popprijs.

Daarnaast is er sinds enige tijd enige nervositeit in Radioland te bespeuren. Juist nu een band als Kensington de Nederlandse podia ontgroeid lijkt te zijn en Go Back To The Zoo zich hult in stilzwijgen zou Silent War best eens gebruik kunnen gaan maken van de vrijgekomen ruimte om vervolgens loeihard toe te slaan. Het eerste wapenfeit van deze stoere krijgers bestaat uit de single Crawl en een in eigen beheer uitgebrachte EP waarop vier tracks te vinden zijn die met veel zorg, lees: uitstekende produktie, en vooral met veel enthousiasme tot stand zijn gekomen. Het talentvolle viertal begeeft zich op een geëffend pad van indie- en rockinvloeden maar durft regelmatig een zijweg in te slaan op zoek naar avontuur en een vuigere sound.

Met deze vier tracks heeft Silent War een prima visitekaartje afgeleverd dat met het oog op de Grote Prijs van Nederland en, begin volgend jaar, tijdens Eurosonic nog wel eens navolging zou kunnen krijgen. Het viertal is er in ieder geval klaar voor. De hoesfoto op de achterkant van de EP laat dan ook vier zelfverzekerde koppen zien die duidelijk zeker zijn van hun zaak, vol van vertrouwen om hun muziek wereldkundig te maken.

LIVEDATA 10/09  Gebr. de Nobel, Leiden (releaseshow) 26/09 Fascinus, Sassenheim 07/11 Winston Kingdom, Amsterdam 14/11 Ex-Voto, Voorhout