Podcast Heaven Radio #50 & Albums week 7

Popmagazine HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues. Popmagazine Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio.

• Luister Heaven Radio elke dinsdagavond 22:00 tot 23:00 uur op Pinguin Radio.
• Liefhebbers van Heaven Radio luisteren ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

De redactie van Heaven is weer bezig met een prachtig nummer! #2 van 2017.
Interviews met Madness, The KikThe Upsessions, Kandace Springs, Reinier Baas en Giles Robson.

In de rubriek ‘Onder de loep’ aandacht voor Blake Mills, die als producer het ene na andere topalbum blijft afleveren: nu weer Darkness And Light van John Legend. Reggaekenner Eddie Aarts staat uitgebreid stil bij de rerelease van Bob Marley’s legendarische Live!

In de recensierubriek met meer dan 100 recensies, nieuwe albums van o.a. John Legend, Chuck Prophet, Howe Gelb, Adam Torres, Ron Gallo, Mark Eitzel en véél meer.

Albums van week 7

Tekst: Heaven | Eric van Domburg Scipio
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Rebekka Karijord – Mother Tongue
In de categorie bijzondere artfolk komt de Zweedse singer-songwriter Rebekka Karijord met Mother Tongue, geschreven in de nasleep van de traumatische geboorte van haar eerste kind, dat ze bijna verloor. Het levert een even indringend als fraai werkstuk op over moederschap en kwetsbaarheid, dat regelmatig buiten de gebaande paden treedt maar nooit ten koste van de pakkende liedjes.

Ron Gallo Rock/Pop: Ron Gallo – Heavy Meta
Eerlijk gezegd verbaast het ons dat de rockwereld nog niet helemaal uit zijn dak gaat van Heavy Meta. Zelf heb ik in geen jaren een rockalbum gehoord dat me zo bij de kladden greep. Ron Gallo verbindt oude en nieuwe elementen met elkaar op een zinderend solodebuut, dat zowel oude als jonge rockliefhebbers zal aanspreken.

SamphaBlues/Soul/Jazz/Klassiek: Sampha – Process
Drake, Solange, Beyonce, Jessie Ware, Kanye West, Frank Ocean en FKA Twigs zijn de bekendste artiesten die de laatste vijf jaar een beroep deden op Sampha. Wie dacht dat de producer, schrijver, zanger en toetsenist daarmee zijn kruit zou hebben verschoten, wordt gelogenstraft door zijn debuut Process, dat zijn vele talenten verpakt in uiterst persoonlijke alt.singer-songwriter-r&b.

Wereld: Sinkane – Life & Livin’ It
Life & Livin’ It is alwwer het zesde album van de Britse-Soedanees Ahmed Gallab alias Sinkane. Geboren in Londen en getogen in de Verenigde Staten, is zijn muziek een versmelting van zo’n beetje alle stijlen waarmee hij in aanraking kwam, zoals afropop, soul, jazz, indierock, elektropop. De unieke mix is misschien geen wereldmuziek in de enge betekenis van het begrip, maar zó breed is dat het méér wereldmuziek is dan het meeste wat onder die noemer valt.

Podcast Heaven Radio #50 – 14 februari 2017

 1. Ron Gallo – Young Lady, You’re Scaring Me
 2. The Kik – Zij Op Mij (Als Ik Slecht Was)
 3. Blaudzun – Tear Gun
 4. John Cale – On A Wedding Anniversary
 5. Julia Jacklin – LA Dream
 6. Ponk – Šibernicky
 7. John Legend – Love Me Now
 8. Greg Trooper – The Land Of No Forgiveness
 9. Courtney Marie Andrews – Let The Good One Go
 10. Reinier Baas – The Village Awakens
 11. Tift Merritt – Icarus
 12. Martha Wainwright – Look Into My Eyes
 13. Tangarine – Stars In Your Eyes
 14. Jess Williamson – Devil’s Girl
 15. Blake Mills – Wintersong
 16. Giles Robson – Bound For The Border