Kroese Records viert tweejarig bestaan met twee speciale Record Store Day uitgaven

Kroese RecordsKroese Records viert tweejarig bestaan met twee speciale Record Store Day uitgaven. Twee jaar geleden bracht Kroese Records, het platenlabel van de bekende Gelderse muziekwinkels, tijdens Record Store Day 2015 haar eerste album uit. Inmiddels heeft Kroese Records twintig releases uitgebracht. De start van Kroese Records destijds op Record Store Day was geen toeval. Record Store Day is een wereldwijd gevierde feestdag voor muziekwinkels en muziekliefhebbers en daarmee een mooi moment om met iets moois als een nieuw platenlabel te beginnen.

Dit jaar viert Kroese Records haar tweejarige jubileum. Dit jubileum wordt gevierd met het uitbrengen van twee speciale Record Store Day releases: een vier nummers tellende live-CD van Robin Borneman en een dubbele A-kant CD-single met de twee Nijmeegse bands The Hubschrauber en Taxidermist.

Robin Borneman – Caught on Tape
Een paar maanden geleden was Robin Borneman met zijn band in de Moon Studio van Wouter Budé om daar een aantal nummers live op te nemen. Bij beluistering van de opnames bleken er een aantal ongekend mooie versies van verschillende (oude) nummers op band te zijn gevangen. De vier mooiste nummers worden nu gebundeld op een EP getiteld Caught On Tape. Bijzonder is de nieuwe song Woebegone Blues dat op het in het najaar te verschijnen album Folklore II zal staan.

The Hubschrauber / Taxidermist – Another Horse / Phillip Jeffries
Vanaf 21 mei a.s. zal in Amerika eindelijk het langverwachte vervolg van de succesvolle cult tv-serie Twin Peaks op tv uitgezonden gaan worden. Deze niet onbelangrijke gebeurtenis heeft The Hubschrauber en Taxidermist, twee van Nijmegens meest veelbelovende bands van dit moment, geïnspireerd tot het schrijven van twee bijzondere nummers. Deze twee nummers staan op een dubbele A-kant CD-single. Beide nummers zijn hier te beluisteren: