Clipprimeur: Simon Keats – Mr Nobody 370

Simon KeatsSpace is het nieuwe album van Simon Keats en is afgelopen voorjaar verschenen via Condor Records in samenwerking met Excelsior Recordings. Paul Zoontjes (toetsenist The Kik) oftewel Simon Keats maakte met Space een melodieus en melancholiek album vol rijk georkestreerde pop met invloeden uit de jaren zestig en zeventig. Check hieronder de nieuwe videoclip Mr Nobody 370.

Simon Keats heeft niet de minste muzikanten om zich heen verzameld om de plaat in te spelen. Onder andere Maarten van Damme (Wende Snijders, Stevie Ann, Rosemary’s Sons), Dave Menkehorst (Sir Yes Sir, Sunday Sun), Pitt de Jongh (Marlon Penn, Heavn) hebben zich volledig ingezet om de plaat de ziel te geven die het verdient.

De plaat is opgenomen in de onlangs opgerichte PAF! Studio o.l.v. Marcel Fakkers, waar je je ogen uitkijkt bij de prachtige vintage opname-apparatuur en instrumenten. Omdat alles op tape opgenomen is heeft de plaat de warmte en de knisperigheid die zo kenmerkend is.

Op de plaat staat ook een cover Come to my bedside, my darling, eerder in de jaren 60 geschreven door Eric Andersen, één van de voorlopers van de Greenwich Village Folkbeweging in de jaren ‘60 samen met o.a. Phil Ochs, Bob Dylan en Dave von Ronk. De track is opgenomen in New York door Steve Addabbo in de studio van de meester zelf. Overigens speelt Simon Keats ook mee op het nog te verschijnen album van Andersen.

LIVEDATA 24/09 De Hip, Deventer 27/09 Kennis Festival 2017, Groningen 11/10 Kennis Festival 2017, Noordwijk 19/10 VERA, Groningen