Stationschef 244: Cross-linx / Neil Wallace (Programmeur)

Cross-linxCross-linx is een jaarlijks, reizend indie-classical festival, opererend vanuit het hoofdkwartier in Eindhoven/Noord-Brabant, waarin avant-garde pop en hedendaagse gecomponeerde muziek elkaar ontmoeten, inspireren en beïnvloeden in spannende concertformules. Het festival vertrekt vanuit Eindhoven naar Rotterdam, Amsterdam en Groningen en kijkt daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteert het muzikale avontuur ook op onverwachte plekken binnen de concertzalen”.

Zo staat te lezen op de site van Cross-linx en daar hebben we weinig aan toe te voegen. Wie dat wel heeft is Neil Wallace, programma directeur van De Doelen in Rotterdam en een van de drijvende krachten achter Cross-linx. Neil kan mooie verhalen vertellen over legendarische eerdere edities van Cross-linx, waar koptukken als Mark Lanegan, Spinvis en The National acte de présence gaven, maar ook hoe de line-up van Cross-linx 2017 tot stand is gekomen.

Dit jaar zijn er -onder veel meer- speciale optredens van de Noorse Anne Brun met strijkerskwartet Zapp4, uitvoeringen van de indie-opera Leaves door de Deense band Efterklang en The Happy Hopeless Family en concerten van de muzikale bruggenbouwer Shara Nova a.k.a. My Brightest Diamond. Cross-linx 2017 vind plaats van 2 t/m 5 maart (zie www.cross-linx.nl).

Het interview van Bazz met Neil Wallace is zaterdagavond te beluisteren tussen 19:00 en 21:00 uur en wordt herhaald donderdag a.s om 22:00 uur. Deze onderstaande bands zullen te zien zijn op Cross-linx 2017 en zijn aangevuld met Neils favo tracks. Deze zijn natuurlijk de hele week te horen op Pinguin Radio.

 1. Ane Brun – Black Notebook
 2. Hauschka – Radar
 3. Ane Brun – Rubber & Soul ft. Teitur
 4. Efterklang – The Colour Not of Love ft. Karsten Fundal
 5. Dustin O’Holloran – Lion Theme ft. Hauschka
 6. My Brightest Diamond – Pressure
 7. Efterklang – Modern Drift
 8. Hauschka – Morning
 9. My Brightest Diamond – Lover Killer
 10. Arjen Van Wijk – Defender ft. Lotte Pen
 11. Ane Brun – The Puzzle
 12. Sarah Kirkland Snider – Unremembered: No. 9, The River
 13. Arjen van Wijk – Jonathan ft. Lotte Pen
 14. DM Stith – War Machine
 15. Ane Brun – Halo ft. Linnea Olsson
 16. Bram Stadhouders – Schompetté
 17. Efterklang – The Ghost (Live)
 18. David Lang – Death Speaks: No 1. You will return
 19. Beach Boys – Good Vibrations
 20. Grateful Dead – Touch of Gray
 21. Joni Mitchell – A Strange Boy
 22. Cockney Rebel – You Make Me Smile
 23. Roxy Music – Virginia Plain
 24. The Police – Walking on the Moon
 25. David Bowie – Ashes to Ashes (from Scary Monsters)
 26. Talking Heads – Take Me To The River (live, from Stop Making Sense
 27. Laurie Anderson – Sharkey’s Day
 28. My Baby – Meet Me At The Wishing Well