Stationschef 245: Drive Like Maria / Bjorn Awouters

Je hebt luxe paarden en je hebt werkpaarden, het Vlaams-Nederlandse Drive Like Maria is een beetje van beiden. De band is opgeklommen via het bier, zweet en tranencircuit van de Benelux, maar deed dit met subtielere muziek dan het gebruikelijke ‘wham bam, thank you mam’ geweld van collega’s en concurrenten. Om die reden wil Drive Like Maria de pers ook wel eens in verwarring achter laten. Zeker op plaat presenteert DLM meer smaken en schakeringen dan je zou verwachten van een band, die regelmatig mosh-pits veroorzaakt en fans als lemmingen laat stagediven.

Na een relatief stille periode is Drive Like Maria aan een nieuw offensief begonnen. Album 3 is eindelijk uit en de rockers staan aan de vooravond van een tournee, die ze de rest van het jaar zoet zal houden. We grijpen de nieuwe activiteiten van Drive Like Maria aan voor een goed onderhoud met chef d’équipe, Bjorn Awouters over toekomst en verleden van de band.

Ook vroegen we onze Bazz om  eens uit te zoeken wie die Maria nou eigenlijk is. Vragen + antwoorden en de sterke songs die Bjorn speciaal voor ons heeft geselecteerd, hoor je zaterdagavond (11/02) om 19:00 uur en/of donderdagavond (16/02)  om 22:00 uur.

LIVEDATA 23/02 Paard Van Troje, Den Haag 24/02 Doornroosje, Nijmegen 25/02 VERA, Groningen 02/03 Tolhuistuin @ Paradiso Noord, Amsterdam 03/03 Het Burgerweeshuis, Deventer 04/03 Effenaar, Eindhoven 09/03 De Helling, Utrecht 11/03 Rotown, Rotterdam

 

De Top 25 van Bjorn / Drive Like Maria.

 1. Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond
 2. Technotronic – Pump Up The Jam
 3. Yes – Owner of A Lonely Heart
 4. Soulwax – Conversation Intercom
 5. Evil Superstars – I’ve Been Wrong Before
 6. Jet – Roll Over DJ
 7. Beastie Boys – Sabotage
 8. Black Mountain – Don’t Run Our Hearts Around
 9. Talking heads – Once In A Lifetime
 10. De Staat – Input Source Select
 11. Beck – Devil’s Haircut
 12. Queens Of The Stone Age – Feel Good Hit of Summer
 13. The Mars Volta – The Widow
 14. Led Zeppelin – Since I’ve Been Loving You
 15. Elton John – Take Me To The Limit
 16. Bruce Springsteen – Born To Run
 17. The Eagles – Take It Easy
 18. Dr John – Right Place Wrong Time
 19. David Bowie – Life On Mars?
 20. Elvis Presley – Suspicious Minds
 21. D’Angelo – Untitled (How Does It Feel)
 22. Jay Z – Jigga What, Jigga Who
 23. Urban Dance Squad – Demagogue
 24. Barkmarket – Visible Cow
 25. Prince – Purple Rain