Stationschef 257: Vestrock / Marcel Verhaar

 

VestrockHet welslagen van een festival valt of staat niet alleen bij het programma, maar ook bij de lokatie. Wat dat betreft begint Vestrock met een voorsprong. Veel pittoresker dan het Zeeuwse Hulst wordt het namelijk niet. Daar op een eiland in de buitenvest van het middeleeuwse vestingstadje met uitzicht op het water vindt binnenkort voor de 8e keer Vestrock plaats.

Vestrock onderscheidt zich niet alleen met de ligging van het festivalterrein, maar ook met een breed aanbod van culturele activiteiten, een speciaal programma voor kinderen en -niet op de laatste plaats- een supersterk muziekprogramma. Zo komen op 2/3/4 juni internationale topbands naar Zeeland als Biffy Clyro, Rival Sons en Twin Atlantic.
Uit eigen land zijn o.a. Racoon, Broederliefde en Jett Rebel gestrikt. In totaal zullen er meer dan 50 acts te zien zijn in Zeeland in het eerste weekend van juni. Wij hebben onze Bazz gevraagd contact op te nemen met Marcel Verhaar, een van de krachten achter Vestrock en hem te vragen wat het geheim is achter het succes van het Zeeuws-Vlaamse festijn.

We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. De lokatie speelt een rol.

Het gesprek van Bazz met Marcel kun je zaterdag (6/5) horen tussen 19.00 en 21.00 uur. Donderdag (11/5) om 22.00 uur zenden we het interview nog een keer uit. Hieronder zie Marcel’s muzieklijstje, een mooie mix van acts die op Vestrock 2017 staan en een paar persoonlijke favorieten.

De 25 van Marcel Verhaar.

 1. Big Star – Thirteen
 2. Bill Ryder-Jones – Two To Birkenhead
 3. Bright Eyes – First Day Of My Life
 4. Close Talker – For The Sun
 5. Daan – Wifebeater
 6. Eliott Smith – Waltz #2
 7. Future Islands – Seasons (Waiting On You)
 8. Iron & Wine – Such Great Heights
 9. Jack Ladder – Come On Back This Way
 10. Jackson C. Frank – Milk & Honey
 11. Joep Beving – Sleeping Lotus
 12. King Kong Company – Donkey Jaw
 13. Low Land Home – Underspoken
 14. Morrissey & Marshall – Cold November Sunrise
 15. Nick Drake – Northern Sky
 16. Nina Simone – Wild Is The Wind
 17. Otherkin – Bad Advice
 18. Raglans – True North
 19. Red Guitars – National Avenue
 20. Ryley Walker -The Great & Undecided
 21. The Pogues – Streams of Whiskey
 22. Warhaus – The Good Lie
 23. Warhola – Jewels
 24. Whipping Boy – We Don’t Need Nobody Else
 25. WHITE – Living Fiction