Evenementen

30×20 minuten show in Paradiso

Klik op onderstaande foto van het geweldige 30x20MinutenFestival 2013 in Paradiso A-dam, dan kom je bij een foto-sfeer impressie van deze geweldige dag met 30 bands die speelden in de poptempel van Nederland. Alles bands stonden daar vanwege de track die ze hadden ge-up-load bij de 2minutenshow en heel veel stemmen hadden gekregen van onze luisteraars! Gedurende de dag zijn er 1400 mensen binnen geweest, ondanks een weer alarm vanwege een enorme berg sneeuw!openingsfoto

Hier onder de aankondiging en de poster van het 30x20MinutenFestival 2013

Het 30×20 minutenfestival in Paradiso-Amsterdam, 20 Januari 2013, 30 bands spelen 20 minuten via Pinguinradio in de gaafste rocktempel van de wereld!

30x20-minuten festival-724x1024

De 2minutenshow wordt elke zondagavond uitgezonden tussen 21 en 22 uur bij Pinguinradio. Elke band kan via Pinguinradio zijn track uploaden en deze wordt gegarandeerd gedraaid. Maar DAN precies 2 minuten, Daarna de botte bijl erin en wordt de volgende track gestart. De week na de airplay kan er gestemd worden. De top 3 wordt dan de volgende week helemaal gedraaid. Zo kan een band z’n eigen airplay verzorgen.

Spelen in Paradiso: de natte droom van elke band!

Ieder jaar worden alle uitgebrachte stemmen bij elkaar opgeteld. De 30 bands met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor een plek op het 30×20 minutenfestival in Paradiso-Amsterdam. De speelvolgorde wordt bepaald op basis van het aantal stemmen: De nummer 30 opent in de benedenzaal, de nummer 1 sluit af in de grote zaal!

De stemming is geweest. En hoe! In totaal 5533 stemmen in onze niet te kraken poll hebben bepaald welke bands in welke volgorde gaan spelen. Check de poster!

Toegangskaarten

Elke band krijgt 50 kaarten. Daar kunnen ze hun fans mee belonen voor het feit dat ze gestemd hebben en dat ze bij dit superfestival kunnen zijn. Maar ook luisteraars van Pinguinradio kunnen een mail sturen naar Bazz@pinguinradio.nl en dan krijg je een gastenlijst plek. Update vrijdag 18 januari: de lijst is helemaal vol !

30 Bands spelen in 5 uur, in de drie Paradiso zalen, de sterren van hun hemel. Een ervaring die hun nog lang zal bij blijven, zo bleek ook tijdens de vorige editie van dit festival. Ruim 1500 bezoekers hadden een geweldige middag met allemaal bands die er voor gingen!

Wanneer ?

Op 20 januari, Paradiso-Amsterdam. Zaal open: 12 uur, aanvang 12.30, klaar 18.00 uur, zaal dicht 18.30.

Prijzen: opnames, bandfoto en feedback!

Middels een publieksprijs en een jury, Stargate, zijn er, net als de vorige editie, twee bands die een opname winnen in de Shamrock Studios/Next Level waar onder andere Go back to the Zoo, Blof en Van Velzen hun start hebben gemaakt. En gegarandeerd airplay op PInguinradio natuurlijk!

Er is ook weer de slechtste bandfoto verkiezing. Een gerenomeerde fotograaf, Ron van Rutten, kiest de lelijkste bandfoto van alle bands. Die band krijgt een fotoshoot zodat de fotograaf kan laten zien hoe het wel moet!

Feedback geeft een aantal Feedback bonnen weg aan muzikanten die opvallen vanwege hun individuele muzikale prestaties!