Temples

Temples op -1 in de GM!

We kunnen wel zeggen dat de Engelse band Temples populair is op Pinguin. De sixties sound van het viertal scoorde al meerdere IJsbrekers en -1 posities. Dat verrast ons niet echt. Pinguinluisteraars gaan natuurlijk ook goed op acts als Tame Impala, Unknown Mortal Orchestra, Jacco Gardner en Foxygen. Temples begon in 2012, we draaiden toen Shelter Song. Een nummer die onlangs heruitgebracht is. Het was lang wachten op het eerste album, Sun Structures. Die is nu 2.5 maand uit en Mesmerise is daarvan de vierde single. En nu dus op -1 in de Graadmeter, in de elfde week! Temples maakte onlangs indruk op Motel Mozaique. Heb je ze daar gemist? Niet getreurd. Ze komen terug voor Down The Rabbit Hole.

Lees meer berichten in de categorie:

SONY DSC

Naar London Calling!

Binnenkort staat Amsterdam weer te trillen van het nieuwe muzikale talent! Op 7 en 8 mei in de Tolhuiszaal en op 9 en 10 mei in Paradiso tijdens London Calling. Met veel typische Pinguinbands!

7 mei Tolhuiszaal
Klaxons, Sivu, East India Youth, Young & Sick.

8 mei Tolhuiszaal
Glass Animals, Casual Sex, Death Vessel

9 mei Paradiso
Jungle, Wolf Alice, San Fermin, Eyedress, Teleman, Hospitality, The Trouble With Templeton.

10 mei Paradiso
Royal Blood, Bohicas, Arthur Beatrice, The Neighbourhood, Fat White Family, Telegram, Childhood, Public Access TV, Gambles, The Delta Riggs.

Wij hebben kaartjes voor een avond naar keuze. Doe mee met de prijsvraag en geef via Gijs@pinguinradio.nl aan op welke dag je de beest (Pinguin) wilt uithangen.

Lees meer berichten in de categorie:

minusone

Wat staat er nummer -1?

Elke week weer spannend. Welke plaat heeft de top bereikt van de Graadmeter?

Wil je in één klap op de hoogte worden gesteld van wat er leeft in de wondere wereld van de onafhankelijke rock en pop? En weten welke prachtige muziek er te beluisteren is, naast alle commerciële hitjes? Luister dan naar de Graadmeter, Pinguin’s eigen, exclusieve en onafhankelijke hitparade. Want de hits van morgen hoor je vandaag al op Pinguinradio!

Luister zondag vanaf 16:00 uur naar de Graadmeter met Peter van der Meer en je bent weer helemaal bij.

Hier vind je de huidige lijst……

Lees meer berichten in de categorie:

howling_bells_hard_rock_calling_200901_website_image_gallery_standard

Howling Bells

Slowburn

Howling Bells wordt aangevoerd door een dame die zich volgens sommigen ‘the sexiest woman in rock’ mag noemen. Juanita Stein is haar naam. Er zit nog een Stein in de band, Joel de broer van Juanita. Samen zijn ze de harde kern van de band die tien jaar geleden werd opgericht in Sydney. Howling Bells heeft echter meer fans in de U.K. dan down under, dus hebben ze hun basis verlegd van Australië naar Londen. Het kwartet maakt no-nonsense indie rock. De oogst van tien jaar hard werken is vier albums, dat is inclusief de plaat die in juni verschijnen gaat, Heartstrings. Op dat door Alan Moulder (Jesus & Mary Chain/Vacines/Placebo) geproduceerde album staat Slowburn en nog negen andere nummers.

Lees meer berichten in de categorie:

The Family Rain

The Family Rain

Don't Waste Your Time

De nieuwe IJsbreker komt op naam van het Britse trio The Family Rain. Het geval wil dat de bandleden inderdaad familie van elkaar zijn, broers zelfs. Alleen heten ze geen Rain maar Walter. Ze hadden zich dus The Walter Brothers kunnen noemen, met een knipoog naar de Walker Brothers, een best bekende band uit de jaren zestig. Toen de gebroeders Walter nog jong en onbezonnen waren zaten ze in een coverband, die voornamelijk nummers speelde van AC/DC en Darkness. Daar is nu weinig meer van te horen. Ze maken lawaai als The Family Rain sinds 2011, de debuutsingle Trust Me I’m A Genius kwam dik een jaar geleden uit, het eerste album ligt sinds vorige week in de winkels. Don’t Waste Your Time is niet helemaal representatief voor dat album, want relatief rustig terwijl de rest vrij onstuimig rockt. Maar, het is een sterke single met een mooie gitaarsolo. In het kader van onze campagne om de elektrische gitaar weer in ere te herstellen, hebben Don’t Waste Your Time van The Family Rain tot IJsbreker uitgeroepen.

Lees meer berichten in de categorie:

Jungle By Night

Jungle by Night en Fischer-Z in FiL!

Festival Info Live

Het programma heet Festivalinfo Live, maar presentator Martje Schoemaker en correspondent Harm Groustra bieden veel meer informatie dan wie, waar, wanneer op welk festival staat. Exclusieve interviews, primeurs, anekdotes, het laatste popnieuws en natuurlijk heel veel goede muziek zoals de “Het Belooft Wat” band. Je hoort het allemaal in Festivalinfo Live, het meest informatieve popprogramma op de Nederlandse radio.

Met in deze uitzending:
Interview + kaarten Fischer-Z.
Festival v/d week: Life I Live.
Album van de week: Jungle by Night met interview.
En natuurlijk de nieuwe single van Lana Del Rey.

Check ook www.festivalinfo.nl/radio/ voor het laatste nieuws over het programma en abonneer je op www.mixcloud.com/Festivalinfo/ om de uitzendingen van Festivalinfo Live terug te luisteren.

Lees meer berichten in de categorie:

SC15_site_leoblokhuis

Leo Blokhuis

Leo Blokhuis stond natuurlijk allang op ons lijstje, maar op de een of andere manier kwam het er maar niet van om hem te strikken als stationschef. Nu dus wel. Leo staat te boek als popprofessor, maar hij is meer dan dat. En dan bedoelen we niet zijn tv-radio, schrijf en/of theaterwerk, maar zijn rol als poppropagandist. Misschien nog wel indrukwekkender dan zijn feitenkennis is zijn liefde voor muziek en het aanstekelijke enthousiasme waarmee hij zijn passie predikt.

Wie zich niet door Leo laat overtuigen van de kracht en pracht van de misschien wel mooiste aller kunsten heeft een hart van hout. Dus met gepaste trots presenteren we de nieuwe stationschef van Pinguinradio, Leo Blokhuis!

De keuze van de kenner…

1 Radiohead – Paranoid Android
2 Otis Redding – Try A Little Tenderness
3 Ben Folds – The Luckiest
4 Billy Joel – James
5 Midlake – Roscoe
6 Marc Ford – In You
7 Mother Love Bone – Man Of Golden Words
8 Marvin Gaye – What’s Going On
9 Jimmy Hughes – Steal Away
10 Brad – The Day Brings
11 Elton John – Goodbye Yellow Brick Road
12 John Grant – I Wanna Go To Marz
13 Bettye Lavette – Our Own Love Song
14 Bettye Swann – Then You Can Tell Me Goodbye
15 Unterwelten – Go
16 David Bowie – Heroes
17 Beach Boys – Good Vibrations
18 Emiliana Torrini – Easy
19 Dr John – Right Time, Wrong Place
20 Kermit Ruffins – Drop Me Off In New Orleans
21 Johan – Day Is Done
22 Royal Parks – She
23 Janne Schra – Down Hill
24 O’jays – Backstabbers
25 Spinners – It’s A Shame

Lees meer berichten in de categorie:

concerto

Om 19u vanavond Concerto Radio!

Vanavond om 7 uur voor het eerst op Pinguin Radio: Concerto Radio! Een uur lang hete nieuwe en coole oude muziek plus tips van de kenners en kopers van Concerto Record Store in Amsterdam. Uw gastheren zijn Anton Speijers en Ruben Eg. Luisteren is niet verplicht maar wel aan te raden! Helemaal lekker om in de stemming te komen voor Record Store Day wat morgen gehouden wordt!

Meer info: http://www.concerto.nl/concerto-radio

Lees meer berichten in de categorie:

Jungle By Night

Jungle By Night

Herkenbaar maar toch anders. Begon Jungle By Night nog maar een paar jaar geleden als een Hollandse dependance van Fela Kuti clan, op Attila klinken de Amsterdammers als een futuristische funkmachine. De blazers zijn gebleven en de percussie domineert nog steeds, maar het retro-sausje is er af. Het lijkt misschien een gok om zo maar een succesformule overboord te zetten, maar wat er voor in de plaats is gekomen is minstens zo opwindend en veel langer houdbaar
Eind deze maand verschijnt het nieuwe album van Jungle By Night, The Hunt. Daarna gaat de band weer op (wereld)toernee.

Lees meer berichten in de categorie:

horse thief

Horse Thief

Devil

Horse Thief is een jonge band uit Oklahoma City. Daar hebben de vijf leden een muzikale opleiding gevolg en met succes afgerond. Hun demo kwam op het bureau terecht van de manager van Flaming Lips, die ze meteen onzer zijn hoede nam. Het Bella Union label (Fleet Foxes/John Grant/Midlake) haakte ook in zodat het debuutalbum van Horse Thief met de nodige tam tam een wereldwijde release heeft gekregen. Fear In Bliss heet het album dat is geproduceerd door Thom Monahan (Devendra Banhart/Vetiver). Horse Thief maakt in prairiebodem gedrenkte rock voor denkers, dromers en anderen die net als zanger/tekstdichter Cameron Neal weten dat het leven pieken kent en tranendalen.

Lees meer berichten in de categorie: