Deze week

Overdag kun je zoals altijd genieten van de mooiste muziek op Pinguinradio.nl. zonder presentatie, commercials en andere ruis. ’s Avonds laten we vooral nieuwe muziek horen.

In het weekend gaan we de diepte in met een aantal gepresenteerde programma’s voor de liefhebber en connaisseur.

Zondag

7.00 – 11.00. Onze speciale zondagochtend alternative croissant & cappuccino playlist.

Overdag: No bullshit, great radio!

16.00 – 19.00. De Graadmeter. Niks meer en niks minder dan de beste plaatjes van het moment. Wij zoeken ze op en stellen ze voor, jullie koppen ze er in en bepalen de volgorde. Stemmen en zelf nummers voorstellen kan via deze site. Het resultaat wordt gepresenteerd door Peter van der Meer.

20.00-21.00 De 2 Minuten Show. Bazz biedt elke week een podium aan nationaal poptalent. Nog (net) niet bekende bands, zangers en zangeressen doen bij ons hun eerste voorzichtige schreden op weg naar nationale faam. Wil je zelf de overstap maken van het oefenhok naar de bühne, mail dan je demo naar www.2minshow.nl en hoor je zelf op Pinguinradio.

Maandag

Overdag: No bullshit, great music

20.00 – 22.00. Elke eerste maandag van de maand: Volkskrant Radio. Een uitzending met de 10 beste albums van de maand volgens de muziekredactie van De Volkskrant.

Dinsdag

Overdag: No bullshit, great music!

20.00 – 21.00 The Daily Indie Radio. Elk week een uurtje de beste nieuwe indie muziek geselecteerd door het toonaangevende magazine The Daily Indie.

21.00 – 22.00 London Calling Radio. Pinguin Radio is mediapartner van London Calling, het legendarische festival dat tweemaal per jaar de nieuwste indie bands uit binnen -maar vooral- buitenland (lees: Engeland) een podium biedt in de “nationale” Poptempel Paradiso in Amsterdam. Om in de stemming te komen maken we voorafgaand aan de voorjaar -en najaarseditie van London Calling wekelijks een programma met op de playlist de bands die op het showcase festival zullen spelen.

22.00 – 23.00 Heaven Radio. Popmagazine Heaven selecteert de beste muziek uit “hun” genres: (classic) rock, roots, folk, world, blues, jazz en soul.

Woensdag

No bullshit, great music!

21.00 – 24.00. De Graadmeter. Voor wie de Lijst der Lijsten heeft gemist, een herhaling van de Graadmeter van zondag j.l.

Donderdag

No bullshit, great music!

22.00 – 24.00. BazzOpDeBuzz met de Stationschef. Voor wie Bazz op de Buzz heeft gemist, een herhaling van het programma van zaterdagavond j.l.

Vrijdag

Overdag: No bullshit, great music!

19.00 – 20.00. Concerto Radio. Zin in de nieuwste vinyl –en cd release tips? Misschien om het aankomende weekend zelfs wel aan te schaffen in je dichtstbijzijnde muziekwinkel? De kenners van de Amsterdamse platenzaak Concerto, Anton Speijers en Ruben Eg, presenteren wekelijks de meest verse releases uit binnen -en buitenland. Ook kan je geregeld opgenomen sessies met artiesten en bands vanuit de winkel verwachten in Concerto Radio.

20.00 – 21.00 IAMHNK. Een verzorgd uurtje radio door Henk Kanning. Henk werkt al jaren in de muziekindustrie, is dj tijdens dansavonden en voormalig presentator van Kink FM. Naast de tip van PlatoMania, festivalspecials en prijsvragen staan de nieuwste muziek en de beste classics centraal.

21.00 – 22.00. Frisse wind. Arthur Albracht is een echte connaisseur met als specialiteit pop van Britse makelij. Zijn ontdekkingen en bevindingen presenteert hij in een show die niet voor niets Frisse Wind heet. En. Arthur begint zijn programma steevast met de bekendmaking van de nieuwe IJsbreker.

24.00- 2.00. Aardschok. Niet voor softies en al te jonge luisteraars. Elke week weer maakt Metal Mike de liefhebber deelgenoot van zijn nimmer aflatende zoektocht naar metal in al zijn verschijningsvormen. Waarschuw de buren en zet de volumeknop op 11!

Zaterdag

Overdag: No bullshit, great music!

17.00-19.00. Festivalinfo Live. Wie wil weten wat speelt en waar, is aan het juiste adres bij FIL. Elke week wordt je uitgebreid geïnformeerd over alles wat er groeit en bloeit op de nationale poppodia. Behalve exclusieve interviews en nuttige achtergrondinformatie is er uiteraard ook veel muziek, ook worden er regelmatig kaarten weggegeven.

19.00-21.00. BazzOpDeBuzz met de Stationschef. Bazz ontvangt elke week een bevriende Nederlander in zijn buzz, een man of vrouw met liefde voor echte muziek. Behalve een uitgebreid interview hoor je ook de 25 favoriete plaatjes van de de gast van Bazz, die zich een week lang Stationschef van Pinguinradio mag noemen. En. Die favoriete platen draaien een week lang mee in de programmering. Uitzendingen van de StationsChef zijn terug te vinden in onze backstage.

23.00 -24.00. Zero Gravity. De hele week door hoor je nieuwe pop, rock en indie op Pinguin Radio. Maar er is meer onder de zon. Op zaterdagavond neemt Top dj Mike Costez je mee op reis door het gebied waar disco overgaat in techno en electro. Wie uitgaat kan zich thuis alvast warm dansen, wie binnen blijft, komt lekker los van de grond met Zero Gravity.